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dc.contributor.authorMartínez Padrón, Eddy
dc.contributor.authorRojas Estrada, Fabián Enrique
dc.contributor.authorSarabia Aguila, Bárbara Darema
dc.date.accessioned2024-03-13T15:23:06Z
dc.date.available2024-03-13T15:23:06Z
dc.date.issued2023
dc.identifier.citationMartínez Padrón, E., Rojas Estrada, F., Sarabia Aguila, B., (2023). Elaboración de cerveza. Monografía. Universidad de Matanzases
dc.identifier.isbn978-959-16-5074-0
dc.identifier.urihttp://rein.umcc.cu/handle/123456789/3234
dc.descriptionBeer brewing is divided into two main processes: the conversion of the starch of a cereal into fermentable sugars by the action of enzymes found in malt and the subsequent alcoholic fermentation of the same by the action of yeast. The four basic ingredients involved in making beer are: malt, water, hops and yeast. Malt is the initial element in brewing beer, consisting mainly of barley seeds that have germinated for a limited period. Water is another main element that intervenes not only in the initial moments of mixing with the malt, but also in some of the subsequent filtering. Hops are a relatively modern ingredient in beer, providing a characteristic bitter taste and stabilizing the head. The yeast transforms the carbohydrates and amino acids in cereals into ethyl alcohol and carbon dioxide through fermentation. Beer brewing is divided into two main processes: the conversion of the starch of a cereal into fermentable sugars by the action of enzymes found in malt and the subsequent alcoholic fermentation of the same by the action of yeast. The four basic ingredients involved in making beer are: malt, water, hops and yeast. Malt is the initial element in brewing beer, consisting mainly of barley seeds that have germinated for a limited period. Water is another main element that intervenes not only in the initial moments of mixing with the malt, but also in some of the subsequent filtering. Hops are a relatively modern ingredient in beer, providing a characteristic bitter taste and stabilizing the head. The yeast transforms the carbohydrates and amino acids in cereals into ethyl alcohol and carbon dioxide through fermentation.es
dc.description.abstractLa elaboración de cerveza se divide en dos procesos principales: la conversión del almidón de un cereal en azúcares fermentables por acción de las enzimas que se encuentran en la malta y la posterior fermentación alcohólica de los mismos por la acción de la levadura. Los cuatro ingredientes básicos que intervienen en la elaboración de la cerveza son: malta, agua, lúpulo y levadura. La malta es el elemento inicial de la elaboración de la cerveza, constituida principalmente por semillas de cebada que han germinado durante un período limitado. El agua es otro elemento principal que interviene no solo en los momentos iniciales de mezclado con la malta, sino también en algunos de los filtrados posteriores. El lúpulo es un ingrediente relativamente moderno en la cerveza, que proporciona un sabor amargo característico y estabiliza la espuma. La levadura transforma mediante fermentación los glúcidos y los aminoácidos de los cereales en alcohol etílico y dióxido de carbonoes
dc.language.isoeses
dc.publisherMonografía. Universidad de Matanzases
dc.subjectaguaes
dc.subjectcervezaes
dc.subjectenzimases
dc.subjectlúpuloes
dc.subjectlevaduraes
dc.subjectmaltaes
dc.titleElaboración de cervezaes
dc.title.alternativeBeer makinges
dc.typeArticlees


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